Evde Oynanabilecek Oyunlar

Yazar Yorum Yap 475 views

Çocuğunuz gününü ister okulda ,ister evde geçirsin. Siz ister çalışın ister çalışmayın ama gün içinde yemek ,banyo gibi ihtiyaçlarını karşılamanın dışında mutlaka çocuğunuzla Oyun oynayın .Çünkü Emin olun bu Onun önüne seveceğiniz en pahalı oyuncaklardan çok daha değerlidir.

1-Sünger Adam 

Bulaşık süngerinin üzerine minik gözler çizip iplerle ona saçlar yapıp yeni bir oyuncak yapabilirsiniz.

 

2-Balonla Yürüme Oyunu

Balonları iki bacak arasına sıkıştırarak yürüme yarışı yapın.

3-Jöngler Topu Yapımı

Boş bir şişenin içini kurubakliyat ile doldurun.Daha sonra bir balonu portakal büyüklüğünde şişirerek şişenin ağzına takın.Şişeyi ters çevirerek pirinçleri balonun içine aktarın makasla balonla ağzını kesin ve başka bir balon şişirerek onun da ağzını Kesin ve diğer var onun üzerine geçirin bu işlemi birkaç balonla tekrarlayın farklı renklerde balonlar kullanarak çok renkli bir top da yapabilirsiniz.

4-Sıcak-Soğuk

Bulunduğunuz odada bir eşya seçin ve çocuğunuzdan bunun ne olduğunu tahmin etmesini isteyin. Seçtiğiniz şey yaklaştıkça sıcak ondan uzaklaştıkça soğuk diyerek onu yönlendirmeyi unutmayın.

5-Yirmi Soru Oyunu

İşte eğlenceli bir kelime oyunu daha… Aklınızdan bir kelime tutun ve çocuğunudan “canlı mı cansız mı?” “yenilebilir mi? ” gibi sorular sormasını ve bunun ne olduğunu Bulmasın isteyin toplamda yirmi soru sorma hakkı var .

6-Uç Uç Kelebek

Rulolardan kelebek yapmaya ne dersiniz? Renkli kalemler yapıştırıcı, tuvalet kağıdı rulosu ve biraz da yaratıcılıkla Çocuğunuz hem keyifli vakit geçirecek Hem de kendi yaptığı bir oyuncağı sahip olacaktır.

Okul Öncesi İlk Hafta Etkinlikleri<<<tıklayın

 

 

Etiketler

Yorum yaz