(Bu çalışma bireysel olarak hazırlanmış bir programdır.)
8.HAFTA
HAFTANIN KONUSU ‘’Sabır,Doğruluk ve güvenilirlik’
HAFTANIN DUALARI
-Hapşırınca okunacak dua
Hapşıran-Elhamdülillah
Duyan-Yerhamükellah
Hapşıran-Yehdina ve yehdi kümüllah
HAFTANIN HADİS-İ ŞERİFİ
‘Doğruluk iyiliğe götürür’
HAFTANIN İLAHİLERİ
DOĞRU OLALIM
Yatsıya söner yalancının mumu
Ne kadar kötüdür onun durumu
Güvenilir kalın sizler olur mu?
Doğru olalım,dürüst olalım
Sevgi dostluk ile dolup taşalım
Dürüstlük dinimizin gereğidir
Verilen sözde durmak ne güzeldir
Rabbimizin dinimizin emridir
Doğru olalım dürüst olalım
Sevgi dostluk ile dolup taşalım
HAFTANIN KONULARI
-Sabır konusu işlenir.Allah’ın sabırlı olanları sevdiği anlatılır.Sabırla yapılan işlerin sonucunun güzel olacağı anlatılır.Doğruluk ve güvenilirlik konuları anlatılır.Dinimizin doğru ve güvenilir olmamız gerektiğini söyler.Doğru ve dürüst olmanın imanımızın gereği olduğunu anlatabiliriz.Peygamber Efendimizin En güvenilir insan olduğu anlatılabilir
HAFTANIN HİKAYESİ
GÜVENİLİR KÖPEK DOST
Pamuk ve Kırpık bir sürünün iki şirin koyunuymuş, bazen güler, bazen zıplar, bazen oyun oynar, bazı zamanlarda da oyun oynarken ormanda kayboluverirlermiş. Sürünün Dost isimli kahraman kangal köpeği ise bu iki kafadarı çok zaman aramak durumunda kalırmış. Sadece Kırpık ve Pamuk mu? Sürüde kimin başı sıkışsa zor durumda kalsa, hepsinin yardımına Dost koşar kurtarır, korurmuş. Hatta bazen aralarında Dost’a ne kadar da güvendiklerini birbirlerine şu şekilde anlatırlarmış; Pamuk; -Kırpık şu bizim Dost ne kadar da sadık güvenilir bir köpek. Hani geçenlerde seninle saklambaç oynayalım diye ormana gitmiştik de ben kaybolmuştum, ormanda korkudan tir tir titremiş, saatlerce mee mee diye, yardım istemiştim. Ardından Dost gelip beni bulmuştu. Onu görünce ne çok sevinmiş ve ona teşekkür etmiştim biliyor musun? Hemen ardından Kırpık: -Eveet, çok doğru. Hatırlıyor musun? Geçtiğimiz yaz seninle dere boyunda taze taze otları ve mantarları toplayalım derken ben dereye düşmüştüm mee mee diye çırpınırken hızlı bir şekilde gelip beni nasıl da kurtarmıştı değil mi? Pamuk; -Evet, Kırpıkçığım doğru söylüyorsun, onun sayesinde rahatça gezip oynayıp karnımızı doyuruyoruz. Çok Seviyorum ben Dost’u. Kırpık; -Meee.. ben deee…
Öğretici, hikâyeyi okuduktan sonra çocuklara toplumda güvenilir olanların herkes tarafından sevildiğini ve takdir edildiğini söyler. Aynı şekilde Allah’ın ve Peygamber Efendimizin güvenilir ve doğru olanları çok sevdiğini anlatır.
Etkinliğin Değerlendirilmesi:
- Hikâyemizdeki kahramanlar kimlerdi?
- Kırpık ve Pamuk kimi çok seviyorlardı?
- Dost’u neden dolayı çok seviyorlardı?
- Siz en çok kimlere güvenirsiniz?
- Size en çok kimler güvenir?
KUR’AN-I KERİM DERSİ
İki üstün,iki esre harekeleri öğretilir. Bütün harekelerin olduğu kelimelerle okuma çalışmaları yapılır.
HAFTANIN ŞİİRLERİ
MÜSLÜMAN DOĞRU OLUR
Müslümanlar doğru olur
Hep verdiği sözde durur
Kim doğruyu söyler ise
Hep kalbinde huzur bulur
DÜRÜSTLÜK
Dürüstlüğü severim
Doğru yolda giderim
En güzel örneğim
Güvenilir Peygamberim
HAFTANIN DRAMASI
PANDOMİM
(Pandomim: Sözsüz oyun demektir. Düşünceleri ve duyguları kimi zaman müzik, kimi zaman çeşitli eşyalar kullanarak, gövde ve yüz hareketleriyle yansıtmayı amaçlayan bir oyundur.) Şimdi yapacağı hareketleri çok iyi takip etmelerini ve yaptığı pandomimin tam olarak ne manaya geldiğini anlayıp, cevabı bulduklarında parmak kaldırarak cevaplamalarını ister. Daha sonra öğretici, gün boyunca çok acıkmış ve yemek masasının kenarında, yutkunarak karnını doyurmayı bekleyen bir insanı canlandırır. Canlandırdığı insan, açlık ifadesi olarak iştahla yutkunur, karnını ovalar, arada bir kolundaki saatine bakar ama sabırlıdır ve önündeki yemeğe dokunmadan iftar saatinde ezanın okunmasını bekler. Bu örnekteki gibi öğretici pandomim yöntemiyle, çocukların gündelik yaşantılarından sabır örneklerini kurgular ve canlandırır. Sonrasında parmak kaldıran çocuklara söz hakkı vererek, tahminlerini dinler. Doğru cevap gelene kadar aynı kurgunun canlandırmasını devam ettirir. Doğru cevap geldiğinde, çocuklara teşekkür eder. Öğretici, çocuklara aşağıdaki soruları sorar ve etkinliğin değerlendirmesini yapar.
Etkinliğin Değerlendirilmesi:
- Sabretmek insana ne kazandırır?
- Sabrettiğiniz olayların sonunda ne yaşadınız?
Konuya ait pdf dosyası indirmek için linki
Tıklayınız>>>4-6-Yaş-Yaz-kuran-Kursu-Ders-Programı-8.hafta_
[…] 4-6 YAŞ YAZ KUR’AN KURSU HAFTALIK DERS PROGRAMI 8. HAFTA<<<TIKLAYINIZ […]
Selamun aleyküm. Öncelikle Allah razı olsun. Bu müthiş çalışmanızın devamı gelmeyecek mi acaba 🙁