ÇOCUKLARDA DİN EĞİTİMİ
Çocuk eğitimi okul döneminden çok daha önce başlar.Bu dönem oyuncakla ve oyunla canlanan ,zihnin soyut kavramlardan uzak yanlızca somut kavramlarla dolu olduğu oyun dönemi okul öncesi dönemdir.
İşte bu dönemde din eğitimi de bir çocuk için çok önemli ve gereklidir.Psikolog Antonie Vergote ‘Din Psikolojisi’ adlı kitabında;Çocukların doğuştan din duygusuna sahip olduklarını vurgular.Bu yüzdendir ki ,çocuk büyürken,zihnide dine dayalı bazı sorulara cevaplar arar.Zihninde ve düşüncelerinde boşluklar oluşur.Bu boşlukların doğru şeylerle ve doğru şekilde doldurulması çok mühimdir.
ÇOCUKLARDA DİN EĞİTİMİ
Din eğitimi ailede başlar.Çocuk dini terimleri ,ibadet ve davranışları,anne ve babasından görerek öğrenmeye başlar.Ailesi ve çevresindeki insanların yaşantıları çocuğun din hakkındaki ilk fikirlerini oluşturur.Bunun için anne ve babalar çocuklarının dini duygularını önemsemeli ve bu duygularına hasar vermeyecek şekilde bilgiler vermeye başlamalıdır.
ÇOCUKLARDA DİN EĞİTİMİ
Çocuğa din eğitimi okul öncesi dönemde verilmeye başlanmalıdır.Çünkü ileri yaşlarda,insana din eğitimi vermek din duygusunu kazandırmak ve benimsetmek zordur.
Burada mühim olan,doğru bilgiyi karşımızdakı çocuğun algısına doğru sunabilmektir.Yaşına uygun bilgiyi yine yaşına uygun şekil ve yöntemi kullanarak aktarabilmektir.