Kuranı Kerim öğretimi görsel algı ve dil gelişimine dayalı bir eğitimdir. Bu gelişim çocukların seviyelerine göre değişiklik gösterir. Bu durumda 3 yaşından sonra kendini konuşarak ifade edebilen her çocuk aslında Kuranı Kerim öğrenebilir.
1-Harfleri isim ve resimlerle öğretmek
Kur’an Eğitimine başlarken çocuklara harflerin tamamını göstermek doğru olmayacaktır. Bu nedenle harfler , çocuklara Tek Tek tanıtılmalıdır.
Kuranı Kerim eğitiminin görsel algıyı dayalı bir eğitim olduğunu daha önce belirtmiştik. Bu nedenleBu nedenle harfleri öğretirken görsel materyallerden istifade etmemiz gerekir. Bir harfi tanıtacağımız zaman,bir görselden destek alarak tanıtmalıyız.
Zaten çocuklara harfleri öğretirken Aslında harfin adını bir kez söyleriz devamında çocuğa Üstün hareke ile harfi tanıtırız .Örneğin; “Elif” harfini gösteririz, “e” sesi ile öğretiriz. Harfleri Üstün hareke ile öğretmenimizin amacı çocuğun harfleri tanıdıktan sonra harekelere geçişte zorlanmamasıdır.
Kur’an harflerinin görsel algıya hitap edebileceği etkinliklerle sunmaya çalıştık.Sizlerle paylaşmak istiyoruz.
Ğayn harfine uygun görsel bulamayınca en yakın gazetenin ‘ğa’ sı olarak anlatmaya çalıştık.Bu nedenle sınıfımızla ilgili bir gazete çıkararak harfimizi öğrenmeye çalıştık.Gazetemize sınıf resimlerinizi en yapıştırdım,bazı sayfalarına yazı yazıp resim yaptık .Sınıfımızla ilgili manşetler kullandık.Eğlenceli bir etkinlik oldu.
Sınıfının adına hazırlanan bir etkinlik olduğu için bir kalıp paylaşmadık.Fikir olması için görselleri paylaştık .
Kur’an harfleri etkinliği,okul öncesi Kur’an eğitimi,kur’an eğitimi etkinlikleri,çocuklar için Kur’an eğitimi,okul öncesi Kur’an harfleri etkinliği