Bayram Kartı – Şeker Şeklinde Bayram Kartı

Yazar Yorum Yap 422 views

Çocuklarımızla; özellikle ailemizden ve sevdiklerimizden uzakta geçirdiğimiz bu bayramda yine sevdiklerimiz için Bayram kartı hazırladık. Bayram kartını şeker şeklinde tasarladık.

Çocuklarımız için hazırladığımız Bayram kartını şeker şeklinde katlamalı olarak tasarladık. Bayram kartını, Önce boyama çalışması yaparak istediğiniz şekilde renklendirebilirsiniz daha sonra çevresini kesebilirsiniz.

Ramazan kartı için seçtiğiniz herhangi bir mesajı yazabilirsiniz. Bizim hazırladığımız kart içi mesajı ” Sevgi Barış kardeşlik bizimle olsun küskünlükler kaybolsun kötülükler yok olsun elimiz çikolata cebimiz harçlık dolsun” şeklinde bir mesaj hazırladık.

Ramazan kartını katlamalı olarak hazırladık kartın iç yüzü için 2 mesaj hazırladık. Burada farklı yazılarla yazabilirsiniz.

Biz kartın iç yüzü için renkli desenli fon kartonu kullandık. Direkt A4 kağıdı olarak da kullanabilirsiniz tek renk fon kartonuna yapıştırarak da kesebilirsiniz ya da bizim gibi desenli fon kartonu üzerine de yapıştırıp kesebilirsiniz.

ÇOCUKLARA DİNİ BAYRAMLAR NASIL ANLATILMALI?

Çocuklara anlatmak istediğimiz her dönem çocuklara o dönemle ilgili bir ortam hazırlanarak anlatılır. Dini bayramlar için de böyledir.

Çünkü ortamı hazırlamak çocuğun kalbine heyecan katar ve anlatmayı yaşamaya dönüştürür.

Yaklaşan bayram için de, öncelikle bir bayram geri sayım takvimi hazırlayarak, çocuklarımızın bayram gününü heyecanla beklemelerini sağlayabiliriz.

Ayrıca bayram kelimesinin neşe, sevinç, huzur anlamları taşıdığını anlatıp, çocuğumuzun yaşına göre Ramazan ayında tuttuğumuz oruçların Allah’ın mağfiretine ve rahmetine vesile olduğunu belirtebiliriz.

Çocuklara Bayramı anlatırken‘Şimdi bayram geliyor, bayram Müslümanın sevincidir, mutluluğudur’ diyebiliriz. Çocuklar süslemeleri, kutlamaları severler.

Çocukların ruhuna böylesi hazırlıklar hitap eder. Bayram için de bir gün öncesinden evimizi süsleyip, ailece oturarak ziyaret edeceğimiz akrabalarımızın listesini hazırlayabilir, hatta ufak hediyeler alıp beraber paketleyebilirsiniz. (Yazı alıntıdır)

Yorum yaz