Zehra’nın Peygamber Sevgisi Hikayesi Etkinliği -Peygamberimi seviyorum

Yazar Yorum Yap 669 views
Okul öncesi din eğitimi değerler eğitimi ünitelerinden olan Peygamberimiz seviyorum ünitesinde geçen Zehra’nın peygamber sevgisi hikayesi ile ilgili hazırladığımız bir etkinliğe sizlerle paylaşmak istiyoruz.
okul öncesi Peygamber sevgisi
4-6 yaş Kur’an kursu değerler eğitimi ünitelerinden olan Peygamberimi seviyorum ünitesinde Peygamber efendimizin özelliklerini anlatan hikayeler dramalar şiir etkinlikleri yer alır.
Zehra’nın peygamber sevgisi hikayesi
Peygamberimiz seviyorum ünitesinde Zehra’nın peygamber sevgisi hikayesi anlatılır. Zehra’nın peygamber sevgisi hikayesi özetle şu şekildedir. Zehra adında bir çocuk vardır Çocuk bahçelerinde oynarken bir hayvan sesi duyar sese doğru gittiğinde yaralanmış bir köpek görür ve köpeği sıkıştığı yerden kurtarır yaralarını Sarar yanında arkadaşı vardır,hayvanın yaralarını neden sardığını olandan yardım ettiğini sorar o da Peygamberimizi çok sevdiğini ve Peygamberimizin hayvanlara karşı çok merhametli olduğunu söyler Bu nedenle Peygamberimizi örnek aldığını arkadaşına anlatır…(Dib 4-6 Yaş Kur’an Kursu Öğretici Kitabı 2) Hikaye bu şekilde devam eder.
Peygamber sevgisi etkinlikleri
bizde bu konuda geçen Zehra ve köpeği ile ilgili bir görsel hazırladık ve görsel imizin altına Peygamber efendimizin hayvanlara karşı merhametli olduğunu Bizim de onu örnek alarak hayvanlara karşı merhametli göstermemiz gerektiğini anlatan bir mesaj yazarak bir cuma etkinliğine de dönüştürmüş olduk.
Peygamberimi seviyorum ünitesi etkinliği
Zehra’nın peygamber sevgisi hikayesi ile ilgili yaptığımız etkinliğe ait görselleri sizlerle de paylaşmak istiyoruz.
Peygamberimi seviyorum ünitesi etkinliği
Etiketler

Yorum yaz