Sorumlulukla İlgili Evde Yapılabilecek Etkinlikler

Yazar Yorum Yap 659 views
  • Çocuğunuz,alışveriş sonrasında alınan malzemeleri yerleştirmede yardım edebilir.
  • Varsa kardeşinin bakımında basit sorumluluklar verilebilir.
  • Harçlıklarını kumbarasında biriktirerek istediğin şekilde harcaması sağlanabilir .
  • Odasındaki eşyaların yerini Kendi zevkine göre düzenleyebilir .
  • Odasını düzenle tutmaktan sorumlu olabilir
  • Oyuncaklarını ve giysilerini toplaması istenebilir
  • Kendi giysilerini sepete uygun şekilde koyması istenebilir
  • Yemek masasının hazırlanmasında ve toplanmasında yardımcı olabilir
  • Salata sandviç gibi basit yiyecekleri hazırlaması istenebilir.

Ev içi sorumluluk planı hazırlayabilirsiniz

Aile haftalık planlama yapabilecekleri bir şablon hazırlar, bu şablona hafta içi yapılması gereken görevler yazılır, görevlerini dağılımı gerçekleştirilir, herkes görevini yaptıkça yerine getirilmiş görevin yanına işareti koyulur.

Bayram planı yapılabilir

Evde yapılacak değişikliklerin ve Bayram ziyaretlerini çocukların planlamaları istenir.Buradaki amaç hem yapılması gerekenlerin yerine getirilmesi hem de en ekonomik nasıl yapılacağının hesaplanmasıdır. Liderlik sorumluluğu çocuklarla tartışılabilir.

Sade Hayat önerileri

Evde en çok tüketilen şeylerin listesi çıkarılır, bunların fiyat araştırmaları yapılır.En uygun nerede ise oradan alınır, aile bütçesine katkıda bulunan çocuklar paranın yönetimi ile ilgili sorumluluk geliştireceklerdir.

Evde tadilat var

Onarılacak eşyalar listelenir ,kopan düğmeler , kırılan prizler ,sökülen kıyafetler vs. Uygun çözüm yolları aranır , herkes üzerine düşen görevi yapacaktır .

Eskileri atmayın değerlendirin

işlevini yitirmiş ya da ihtiyacım dışındaki eşyalar listelenir. işlevini yitiren Dere yeni işlevler kazandırma Yolları aranır. Örneğin, bir şişe dekoratif amaçlı kullanılmak üzere süslenebilir, ihtiyaç fazlası eşyalar  uygun yerlere ulaştırılır.

Rol değişimi

Ev içinde bir günlüğüne roller değiştirilir. Anne çocuk. çocuk da anne olur. Karşılıklı yüklenen sorumluluklar konuşulur, sorumlulukların farkedilmesi karşılıklı olarak duyarlılık geliştirecektirecektir.

Kumbara etkinliği

Çocuk Kumbarasına para atmadan önce parayı ne için ve nasıl kullanacağına karar verir. Örneğin parasını ihtiyaç sahibi bir aile ile paylaşmaya amaçlamalıdır. Çocuk harçlıklarından keserek paralarını biriktirir . Unutmayın çevremize karşı sorumluluklar konusundaki duyarlılıklarının dinamikleri sürekli yenilenmelidir.

 

 

 

Etiketler

Yorum yaz